Chile

Millaman Wines:


blev grundlagt i 1946 af en italiensk immigrant, som i 1998 overdrog vinhuset til sine 3 døtre. Frem til 2002 blev det udvidet og moderniseret, så produktionen nu foregår efter helt moderne principper. Millaman har tilsluttet sig en sammenslutning af chilenske producenter, der arbejder under et regelsæt, som sikrer en bæredygtig produktion. Der er tilplantet 675 ha, og der produceres ca. 1 mill liter årligt. Vinene dyrkes i Central Valley, det mest kendte vindistrikt i Chile, beliggende mellem Stillehavet og Andesbjergene.

Der produceres vine i 3 serier, Condor, som er basis-serien, Estate Reserve og Limited Reserve. Et niveau over disse ligger Paya Millaman samt topvinen Casa Millaman. Kun vinene i Condor-serien er ikke håndplukkede. Til Limited Reserve-vinene er der brugt druer fra 65-75 år gamle stokke, de afstilkes og sortes manuelt, så der kæles for håndværket. Sammen med fadlagringen giver det en serie af meget fyldige og komplekse vine med en formidabel eftersmag.

Udsolgt

Estate Reserve

Carmenere 2017

 

Frugtig og harmonisk vin

med noter af kirsebær,

blommer, tobak og chokolade efter let fadlagring.

Udsolgt

Estate Reserve

Cabernet/Malbec 2017

 

Velafbalanceret og kompleks vin med mange smagsindtryk efter 6 mdr.'s fadlagring.

Mørke bær, krydderier og eg.

Limited Reserve

Zinfandel 2017

 

Meget fyldig vin med præg af modne frugter og syltetøj og noter af lakrids og chokolade. God balance mellem syre og sødme og en lang, betagende eftersmag.

Kan sagtens drikkes uden mad.

 

Limited Reserve

Cabernet 2017

 

Kraftig og kompleks vin med mange smagsnuancer - mørke bær, peber, tobak, vanille og lakrids.

Kan matche alt, hvad køkkenet kan præsentere af rødt kød.

Limited Reserve

Malbec 2017

 

Malbec er egentlig Argentinas nationaldrue, men denne udgave fra Millaman giver mange argentinere baghjul.

Intens og lækker i både duft, smag og eftersmag - som de andre Limited-vine!

 

Paya Cabernet sauvignon

2018

 

Meget mørk vin, meget kraftig i både duft og smag efter 24 mdr.'s fadlagring. Er på en messe i 2019 kåret som bedste vin blandt 1500 blindsmagte vine!

En rigtig bulderbasse, som tåler al det madmæssige modspil, du kan give den.

Casa Millaman

2015


Millamans flagskib. Fremstilles kun i de bedste årgange og laves på den kombination, der giver det bedste resultat det enkelte år.

Voluminøs og kompleks efter 26 mdr.'s fadlagring. Smagen vil slet ikke slippe...